Muškarci, žao nam je: Pet poza u seksu koje žene mrze

U anketi je učestvovalo 1.200 žena

Seksualne preferencije su lična stvar i ono što je nekome super, drugome nimalo ne prija, i obrnuto. Zato, ne možemo ni da generalizujemo kada je riječ o tome šta žene i muškarci vole ili ne vole, ali možemo da iznesemo odgovore 1.200 dama koje su otvoreno priznale koje seks poze najviše mrze.

U istraživanju koje je sproveo magazin Women’s Health, ispostavilo se da je poza koje žene najmanje vole "dogi stajl", odnosno seks otpozadi, što je inače poza koja je omiljena mnogim muškarcima.

Takođe, dame ne vole ni da budu odozgo tokom odnosa, što je druga najomraženija poza, a sledi obrnuta kaubojka, koja podrazumijeva da djevojka sedi na momku dok mu je okrenuta leđima.

Ni misionarska, kao jedna od najčešćih poza – kada je muškarac odozgo, ženama nije baš omiljena, a u top pet je takođe i čuvena poza 69.

Inače, "dogi stajl" koje žene i najmanje vole takođe je na vrhu liste u istraživanju o najopasnijim pozama za žene. Dr Kristi Latam kaže da ovaj popularan položaj za uživanje u seksu zapravo može da dovede do česte povrede.

- Ženina vagina može čak i da se pocijepa, ako partner ne uđe kako treba - objašnjava ona.

Iako bi se to, teorijski, moglo desiti u bilo kojoj pozi, kod seksa otpozadi žena ima najmanje kontrole i položaj može da bude nezgodan, te je otuda i veći rizik od povrede.

S druge strane, poza koju žene takođe ne vole – kada su one odozgo – najopasnija je za muškarce, jer se upravo u toj pozi dešava najviše fraktura penisa.

mondo.ba

Tagovi: