Održana Druga brodska ulična trka

Lusija Kimani Marčetić iz Prijedora i Mirko Mauna iz Sremske Mitrovice (Srbija) pobjednici su Druge brodske ulične trke na pet kilometara, za odrasle.

U muškoj konkurenciji, za manje od 16 minuta (tačnije 00:15:44) Srbijanac Mauna je istrčao brodsku utrku i osvojio prvo mjesto, pobjedivši za svega šest sekundi drugoplasiranog Mlađena Samardžića iz Brčkog. Trećeplasirani je bio Žarko Jovanović iz Modriče.

- Malo sam umoran od puta, a juče sam učestvovao i na prvenstvu Srbije u krosu. Zadovoljan sam konkurencijom, organizacijom i ukupno sportskom manifestacijom u Brodu - izjavio je Mauna.

Mlađen Samardžić nije krio oduševljenje. Kaže da je prvi put u Brodu i da je iznenađen organizacijom. 

- Moram priznati da mi je ovo naljepša staza koju sam trčao ove godine. Malo je vjetar bio jači, ali ne zamjerim, znam šta je Sava, jer sam iz Brčkog. Skoro cijelu utrku sam bio na čelnoj poziciji, ali na mjestu okreta sam poremetio nametnuti ritam i nisam se mogao vratiti. Mauna je to bolje iskoristio i pretekao me, ali ne žalim. Sljedeće godine opet dolazim - tvrdi Samardžić.

U ženskoj konkurenciji Lucia Kimani distancu od pet kilometara istrčala je za 19 minuta i 11 sekundi. Drugo mjesto pripalo je Prnjavorčanki Mišel Vrhovac, dok je treću poziciju zauzela odnedavno Brođanka Biljana Bursać.

- Hvala Brođanima na prijemu, trka je bila jako dobra. Konkurencija nije bila jaka i nije bilo previše teško pobijediti. Uprkos tome što je danas zakazana i trka u Čapljini, došla sam u Brod jer sam ovdje pobijedila i prije dvije godine - kazala je Kimani. 

Od brodskih trkača na stazi od pet kilometara najbolje vrijeme (0:17:22) ostvario je Đorđe Ćerić koji je zauzeo četvrtu poziciju.

- Očekivao sam treće mjesto, ali kolega iz Modriče je bio bolji ovaj put. Čestitam prvoplasiranima i svim drugim trkačima. Nastavljam sa treninzima i očekujem dobre rezultate iduće godine - poručio je Ćerić.

Veliku pažnju mnogobrojnih posjetilaca izazvale su dječije trke u kojima je učestvovalo oko 300 mališana, od vrtićkog uzrasta do 14 godina koji su se takmičili u četiri kategorije. Svi učesnici trka dobili su svoje medalje te prigodne poklone koje je obezbijedila opština Brod i JU Turistička organizacija.

Načelnik opštine Brod Zoran Vidić istakao je da je svaka sportska manifestacija značajna za lokalnu zajednicu, a posebno kada na jednom mjestu okupi 400 učesnika, kao što je ovdje slučaj.

- Ovdje su takmičari iz cijele Republike Srpske i BiH, a posebno bogatstvo ovog sportskog dana su trke za najmađe koje je pratio impozantan broj posjetilaca. Opština je tu da podrži ovakve sportske događaje i u budućnosti - poručio je prvi čovjek Broda.

D. Marčetić

Tagovi: