Održana Konstitutivna sjednica Skupštine opštine Brod

Na konstitutivnoj sjednici SO Brod, održanoj danas u amfiteatru SŠC ''Nikola Tesla'', Aleksandar Kruškonjić /SDS/ izabran je za predsjednika SO, za potpredsjednika SO imenovan je Viktor Jerković /HDZ/, dok će dužnost v.d. sekretara obavljati Dubravka Vuković, dosadašnji sekretar SO. 

Andrijana Banović /PDP/ imenovana je za zamjenika načelnika opštine Brod. Za djelovanje u okviru skupštinske većine izjasnilo se 5 odbornika Srpske demokratske stranke, 2 Partije demokratskog progresa, 2 Narodne stranke radom za boljitak, 2 Socijalističke partije, 1 Srpske radikalne stranke Srpske, 2 Hrvatske demokratske zajednice i 1 Posavske stranke.

Na sjednici je za v.d. načelnika odjeljenja za prostorno uređenje, stambeno-komunalne poslove i ekologiju imenovan Vojislav Milosavljević, dok je za v.d. načelnika odjeljenja za finansije imenovan Miroslav Vuković. 

Novoimneovani predsjednik lokalne skupštine Alkeksandar Kruškonjić izrazio je čvrsto uvjerenje da će odbornici biti okrenuti ideji kako opštinu Brod učiniti što boljom za život svih građana te da energija neće biti trošena na, kako je rekao, ono od čega lokalna zajednica nema koristi.

Nakon što je odbornicima poželio sreću i puno uspjeha u radu načelnik opštine Zoran Vidić pojasnio je da će imenovanja v.d. načelnika ostalih odjeljenja, kao i stalnih skupštinskih radnih tijela koja nisu formirana na današnjoj sjednici biti imenovani na narednim skupštinskim zasjedanjima.

"Sjednica je bila plodotvorna, skupštinska većina dobro funkcioniše i to je temelj za dalji uspješan rad i unapređenje života građana", izjavio je Vidić i apelovao na međusobno uvažavanje i korektan odnos, uz poruku da su vrata načelnika uvijek otvorena za sve dobre ideje i konstruktivna rješenja usmjerena na dobrobit lokalne zajednice. Istakao je i očekivanje da će do kraja mjeseca biti usvojen i budžet opštine za 2021. godinu.

D. M.

Tagovi: