Opštinska Boračka organizacija Brod obilježila krsnu slavu

Opštinska Boračka organizacija Brod obilježila je krsnu slavu Svetog Velikomučenika Dimitrija – Mitrovdan.

Predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije Brod Zoran Vidić čestitao je svim borcima krsnu slavu, Mitrovdan, istakavši da je ovo dan kada se treba sjećati svih poginulih boraca Vojske Republike Srpske koji su najzaslužniji za stvaranje Srpske i odbranu srpskog naroda.

“Čestitam  svim boračkim kategorijama krsnu slavu i velik je  značaj i doprinos boraca u proteklom ratu, a posebno poginulih boraca koji su život dali za Republiku Srpsku. Želim da se zahvalim svim aktivistima u mjesnim boračkim organizacijama na jedinstu koju iskazujete u svom radu”, dodao je Vidić.

Zahvalio se udruženjima građana koji svakom prigodnom prilikom pomažu i podržavaju rad Boračke organizacije, kao što su ZEV Boračka zgrada, Kolo Srpskih sestara, Korak nade i drugi, koji su za Mitrovdan pripremili slavsko koljivo, hljeb i kolače.

Slavska svečanost je održana uz prisustvo velikog broja zvanica, članova Boračke organizacije, prijatelja i saradnika, uz slavsku svijeću koljivo i lomljenje slavskog kolača, obavljen je svečani slavski obred, pišu Posavske novosti.

U ime Srpske pravoslavne crkve prisutni su bili protojerej -stavrofor Miroslav Živković i jerej Darko Vukomanović.

“Neka vam Sveti Dimitrije, svojim molitavama, podari mnogo vjere, ljubavi i razumijevanja, da se ratna stradanja i iskušenja nikome i nikada ne ponove, da nam Bog podari slobodu, ali da nikada ne zaboravimo poginule junake koju su za vjeru i slobodu dali svoje živote”, u obraćanju rekao je protojerej- stavrofor Živković.

Obilježavanju krsne slave prisustvovao je i načelnik opštine Brod Ilija Jovičić sa saradnicima,koji je borcima čestitao krsnu slavu.

Povodom obilježavanja krsne slave, upriličena je posjeta Spomen sobi i upaljene su svijeće za poginule borce.