Organizovano prvo druženje brodskih računovođa

Veče računovođa u petak je u Brodu okupilo preko tridesetak žena. Ideja je potekla od knjigovodstvene agencije „Nada“, a svi ostali prihvatili su je sa oduševljenjem, rekla je Nena Radovanović Purić, jedna od organizatora večeri.

„Računovodstvo je težak posao, ali nije posao koji dosadi. Za njega treba imati ljubav. Danas je teško što se zakoni stalno mijeljaju skoro svakodnevno, a mogu se tumačiti na različite načine. Puno je nejasnoća“, rekla je Milena Petković koja se ovim poslom bavi od 1965. godine. Ona je izrazila svoje oduševljenje idejom da se organizuje „Veče računovodstva“.

Slučaj je htio, a možda i nije, da se okupe baš na 15. oktobar i tako ujedno proslave i rođendan svog jedinog i najstarijeg radnog kolege Branka Vasilića koji kaže da se ovim poslom bavi „već 95 godina“.

„Iako svoj radni dan računovođe provode za stolom, ovaj put okupili su se za nešto malo drugačijim stolom“ , rekao je predsjednik SO Brod Aleksandar Kruškonjić koji je prisustvovao ovom slavlju. On je svim damama poželio da se ugledaju na svog kolegu Branka, te ovako dugo žive i rade.

Slavlju je prisustvovao i načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Nikola Bačić, koji se takođe složio da je ovo veoma dobra ideja, te izrazio nadu da će ovo veče postati tradicija.

Bila je ovo prilika da se u svečanijem okruženju okupe, druže, zaigraju i zapjevaju, a i zajednička želja im je da ovo veče, 15. oktobar postane i tradicija „Veče računovođa“, te da se na ovaj datum i okupljaju i u godinama koje dolaze.

Tagovi: