Osumnjičen da se predstavio kao radnik "Vodovoda" i ukrao 12.000 KM

Bilećka policija je nakon godinu dana rasvijetlila tešku krađu koju je Čapljinac Dragan P. (41) počinio u Bileći u jednom privatnom stanu, iz kojeg je ukrao 12.000 maraka.

U pitanju je pljačka starice kojoj je 18. marta lani ukrao 2.000 evra i 8.000 maraka. 

On je tada na prevaru ušao u stan, jer se starici lažno predstavio kao radnik JP "Vodovod" Bileća, uz objašnjenje da mora da pogleda vodovodne instalacije objekta.

Na taj način je Čapljinac, koji je inače odranije poznat kao počinilac sličnih prevara,  pregledao čitav stan i pronašao i ukrao novac, da bi starica tek nakon njegovog odlaska primijetila da je opljačkana i sve prijavila policiji, koja je od tada tragala za ovim višestrukim prevarantom i sakupljala dokaze protiv njega.

- Policijska stanica Bileća je u srijedu Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju dostavila izvještaj o počinjenom krivičnom djelu zbog postojanja osnova sumnje da je lice inicijala D.P. počinilo krivično djelo teška krađa, saopšteno je u četvrtak u Policijskoj upravi Trebinje.

Osumnjičeni Dragan P. je do sada više puta ispitivan zbog krađa i prevara, a često je nakon  toga bježao iz BiH, zbog čega u dosijeu ima više potjernica.

Policija ga je do sada više puta istraživala, ali on je bio vrlo vješt u prevarama i izbjegavanju zatvora.

Ranije je, kako saznajemo, na području Hercegovine varao starce i ožalošćene usamljene osobe na način da je pratio osmrtnice i odlazio na vrata ožalošćenih kojima se lažno predstavljao kao dalji rod koji je u nevolji.

Kada bi ga pustili u kuću, obično je krao novac ili je od pojedinaca uspio da dobije  pomoć. Potom bi nestajao bez traga.

Svojevremeno je, kako nezvanično saznajemo, takođe prevario i pokrao više penzionera, predstavljajući se navodno i kao radnik Zavoda za penziono osiguranje.

Inače, u Hercegovini se u posljednjih godinu dana dešavao niz sličnih prevara, prilikom kojih su se razni prevaranti predstavljali kao humanitarni i socijalni radnici, radnici telekomunikacionog operatera, ali i kao proroci i vidovnjaci, samo da bi ušli u stan i odatle nešto ukrali.

Tagovi: