Ozvaničen početak gradnje novog proizvodno - poslovnog objekta

Načelnik opštine Brod i suvlasnik firme ''DM Montaža'' Mika Zečević potpisali su ugovor o prodaji neizgrađenog gradskog građevinskog zemljišta u vlasništvu opštine, radi izgradnje proizvodno poslovnog objekta.

Pomenuto zemljište, površine 4.000 metara kvadratnih, nalazi se u poslovnoj zoni ''Skele'', u ulici Kralja Petra I Oslobodioca.

Na ovoj lokaciji biće izgrađen savremeni proizvodno-poslovni objekat površine 1.300 metara kvadratnih. Proizvodna hala imaće površinu 1.000 metara kvadratnih, dok će upravna zgrada zauzimati površinu od 300 kvadrata.

Ova značajna investicija u proizvodne pogone omogućena je kroz brojne olakšice koje opština Brod nudi zainteresovanim investitorima, a sve u cilju otvaranja što većeg broja novih radnih mjesta. Jedna od njih je i dodjela zemljišta uz minimalnu naknadu, u zavisnosti od broja novozaposlenih radnika. Upravo ovo preduzeće ostvarilo je pogodnosti po ovom osnovu jer će, na poslovima proizvodnje dijelova za energetska postrojenja, biti zaposleno novih 50 radnika.

Inače, ova respektabilna brodska firma bavi se poslovima montaže, izrade i remonta energetskih postrojenja. Uspješno posluje na tržištu EU i susjednih zemalja, a trenutno zapošljava oko 75 radnika.

Tagovi: