Pedantni vatrogasci iz Broda: Detaljno očiste dom prije primopredaje smjene

Iako iz posla uvijek izađu prljavi, oni se nikada ne žale. Rade svoje posao, iako pod pritiskom, odgovorno, staloženo i profesionalno. Zato su odnedavno klasifikovani kao Profesionalna vatrogasno-spasilačka jedinica Brod.

Pored toga što su uvijek na oprezu, mada stavljaju glavu u torbu prilikom svake intervencije, pripadnici ove vatrogasne jedinice vode računa o izgledu Vatrogasnog doma i prostorija od kojih se sastoji.

Mile Vukman, starješina PVSJ Brod, početkom ove godine je stupio na dužnost i krenuo sam ozbiljnim radom. Dugi niz godina u prostorije nije ulagano ni približno proporcionalno poslu kojim se bave ovi hrabri ljudi. Zasukao je rukave, zajedno sa svojom jedinicom, i krenuo u estetske radove. Farbanje, krečenje, generalno osvježavanje prostorija dalo je sasvim drugu dimenziju ovom objektu.

Da im je do toga da prostorije zadrže pristojan izgled i da im kolege koje preuzimaju smjenu ne dočeka prljavo, naši vatrogasci, uvažavajući vojne navike, detaljno očiste dom prije primopredaje smjene u 6 i 18 časova.

Nadamo se da će imati mirnu zimu!

D.M.

Tagovi: