Penzionerka stradala u nesreći koju je skrivio vozač iz BiH

U saobraćajnoj nesreći na putu A3 kod Ivanić Grada poginula 73-godišnja penzionerka, a utvrđeno je da je nesreću skrivio vozač autobusa njemačkih tablica, 52-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine.

Kako prenose hrvatski mediji, vozač autobusa je uhapšen i priveden na kriminalističko istraživanje, a krivična prijava podnijeta je državnom tužilaštvu, saopšteno je iz Policijske uprave zagrebačke (PUZ).

Riječ je o nesreći u kojoj su učestvovali automobil, kamion i autobus. Iz PUZ-a su saopštili da je u petak, oko 14,25 sati, 52-godišnji vozač državljanin Bosne i Hercegovine upravljao autobusom njemačkih tablica, a kretao se desnomsaobraćajnom trakom u smjeru istoka.

Međutim, desilo se to da vozač iz BiH nije prilagodio brzinu kretanja vozila uslovima na putu, magli i koloni vozila te stoga nije pravovremeno zaustavio vozilo i naletio je na teretni automobil marke VW caddy zagrebačkih tablica kojim je u istom smjeru upravljala 44-godišnjakinja. Od siline naleta VW je potisnut pod teretno vozilo, bosanskohercegovačkih tablica, kojim je upravljao 49- godišnji vozač državljanin Bosne i Hercegovine, a kretao se istom saobraćajnom trakom.

U ovoj nesreći poginula je 73-godišnja putnica iz folksvagena, dok je 44-godišnjakinja, koja je upravljala ovim vozilom teško povrijeđena i  hitno prebačena u Kliničku bolnicu u Dubravi.

nezavisne.com

Tagovi: