Pet frizura kao stvorenih da prikriju izrast na kosi

Još nekoliko sedmica I većina će se vratiti u svoju boju kose, a kažu da kad prođe kriza, biće se teže naručiti frizeru nego na magnetnu rezonancu.

To su šale koje ovih dana kolaju, malo svoje muke pretvorili smo u humor. Ipak, čak i tamni korijen uz plavu kosu može izgledati dobro, čak i kao da ga namjerno nosite. Ako vam se to ne sviđa, ima i frizura kojima ćete ga prikriti.

1. Top knot ili punđa na vrh glave

Šik i jednostavan način da napravite frizuru u tren. A ispada i da je idealna frizura za rad od kuće i za stiliziranje čak i velikog kontrastnog izrasta. Podignite i zaližite kosu od čela, a "čvor" zavežite na vrh glave. Punđica će biti jedne boje, kosa uz tjeme druge i baš će izgledati sjajno. No želite li ostaviti dojam neobojene kose, odnosno istaknuti boju u koju ste se nekad farbali, napravite od dugih ofarbanih pramenova lažne šiške.

2. Razbarušena

Izrast nije razlog da kosu ne nosite raspuštenu, kažu frizeri, samo treba znati nekoliko trikova. Na, da primjer da krijete korijen druge boje, odnosno učinite ih prihvatljivim, frizura ne smije biti uredna. Dodajte joj volumen i pokret. Posegnite za bilo čim što vam može pomoći da napravite opuštene valove, od električnog uvijača do spreja za kovrdžanje kose. Razbarušite ih te fiksirajte lakom za kosu. Pripazite i na razdjeljak. Uredni, ravni razdjeljci više otkrivaju izrast, a što je razdjeljak nepravilniji, prirodniji, izrast će se manje vidjeti.

3. Napola dignuto, napola raspušteno

Glamuroznija od top knota, ali sa svim njegovim prednostima prikrivanja, ova frizura ostavlja utisak da nosite opuštenu dugu kosu iako je dio podignut. A i nju je jednostavno napraviti. Samo trećinu kose, onu uz lice podignite i vežite u visoku punđu. Opušteni dio uvijte i razbarušite. Drugi je način da taj gornji dio kose vežete umjesto u punđu u rep.

4. Neuredan rep/punđa

Neuredan rep kao i nemarno složena punđa nije nešto što se postiže bez truda, iako ostavlja takav utisak. Frizeri savjetuju da kosu prvo zavežete u zategnuti konjski rep, a zatim je dlanom ili četkom natapirate prema naprijed. To ublažava kontrast između novoizrasle i obojene kose. Izbjegavajte proizvode koji sadrže ulja.

5. Pletenice

Nije ih lako napraviti kod kuće, ali su baš slatke. Važno je da nisu prestroge već opuštene, sve previše zaglađeno istaknuće izrast. Podijelite kosu na dva dijela, ispletite pletenice, a zatim ih razvucite tako da budu mekše i neurednije. Završite tako da dlanom povlačite preko njih u kontra smjeru kako bi bile pomalo neuredne. Možete isplesti i po dvije sitne pletenice sa svake strane lica pa kosu vezati u nisku, nemarnu punđu.

Tagovi: