Počela sa radom biblioteka u JU OŠ “Liješće”

Ulaganje u kulturu je ulaganje u sebe. Čitanjem bogatimo fond riječi, razvijamo maštu, spoznajemo novitete… Stručna služba osnovne škole u Liješću svim silama je nastojala omogućiti svojim učenicima lakši i brži pristup literaturi, odnosno oformiti školsku biblioteku. I uspjeli su u tome!

 

Od ove školske godine, tačnije od 11. oktobra Osnovna škola “Liješće” je bogatija za školsku biblioteku. Biblioteka je smještena je u zgradi pored škole i raspolaže sa oko 4.200 knjiga. Od ukupnog fonda, 5% je literatura za djecu, 4% stručna literatura i 91% ostalo.

U biblioteci radi Dragana Crljić, profesor srpskog jezika i književnosti sa položenim stručnim bibliotečkim ispitom.

Radno vrijeme biblioteke je svakog radnog dana od 10,00 do 14,00 časova.

Korisnici biblioteke su svi učenici i svi zaposleni škole.

- Izmjenom Nastavnog plana i programa za srpski jezik, sadržaj i obim bibliotečkog fonda naše škole ne zadovoljava u potpunosti zahtjeve Nastavnog plana i programa u pogledu školskih lektira. Za našu školu mnogo znači svaka donacija školske lektire. Zato pozivamo sve učenike ( i sadašnje i bivše ), njihove roditelje i ostale građane da se uključe u akciju prikupljanja školskih lektira ili uplatom novčanih sredstava od kojih će se kupiti potrebne školske lektire - apeluje Nada Gostić, direktor škole.

 

D.Marčetić