Podignut optužni prijedlog protiv Bjelogrlića zbog napada na Antonijevića

Osnovno javno tužilaštvo u Nišu podiglo je optužni predlog protiv glumca Dragana Bjelogrlića (57) i zatražilo kaznu od šest mjeseci zatvora zbog sumnje da je 23. avgusta oko 4 časa poslije ponoći u niškom hotelu Ambasador napao i izudarao režisera Predraga Gagu Antonijevića (62).

 

Bjelogrlić se tereti da je počinio krivično djelo nasilničko ponašanje za koje je zaprijećena kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora.

U toku postupka branioci Bjelogrlića su predložili da uplati 100.000 dinara u humanitarne srhe kako bi se primijenilo načelo oportuniteta i odložilo njegovo krivično gonjenje ali OJT u Nišu nije prihvatio taj predlog.

Da podsjetimo, nakon napada na Antonijevića Bjelogrliću je bilo određeno zadržavanje do 48 časova zbog sumnje da je počinio nasilničko ponašanje, a sutradan je iz KP zavoda u Nišu gdje je prenoćio, priveden na saslušanje u Osnovno javno tužilaštvo u Nišu.

Nakon saslušanja na kojem je, kako je saopšteno, priznao da je nasrnuo na režisera i izrazio kajanje zbog toga, OJT je ukinulo mjeru zadržavanja i Bjelogrlić je pušten da se brani sa slobode, uz napomenu da se pretkrivični postupak protiv njega nastavlja.

Snimak napada

Na snimku iz hotela „Ambasador“ koji je objavljen na društvenim mrežama u gornjem lijevom uglu ekrana vidio se Bjelogrlić u bijeloj majici kako razgovara sa muškarcem u bijeloj košulji.

Ne zna se o čemu su razgovarali, ali Bjelogrlić u jednom momentu ustaje, laganim hodom dolazi do Antonijevića i zadaje mu najprije jedan udarac poslije koga ga reditelj odguruje nogom. Nakon toga Bjelogrlić mu zadaje još četiri udaraca.

Koliko se može razaznati na snimku, Bjelogrlića su odvojili Kecmanović i Ćatović, dok pred sam kraj snimka na mjesto napada, iz pravca separea u kojem je sjedeo Bjelogrlić, dolazi i ženska osoba za koju se vjeruje da je Katarina Radivojević.

Prema saznanjima u razmaku od jednog minuta, desio se još jedan sukob između Bjelogrlića i Antonijevića.

– Poslije otprilike jednog minuta, Bjelogrlić je ponovo došao do Antonijevića, koji je ovog puta stajao, zamahnuo rukom i udario ga jednom, poslije čega su se dohvatili u klinč i pali na pod. Onda su im opet prišli ljudi koji su se nalazili oko njih i razdvojili ih – kaže izvor “Blica“.