Policija prekinula korona žurku: Zatekli 26 ljudi, muziku uživo i drogu

Inspektori i policija su u bijeljinskom naselju Dijelovi zatekli 22 osobe u jednoj vikendici u kojoj se izvodila muzika uživo, a dvije osobe su uhapšene zbog ometanja policijskih službenika u vršenju dužnosti, saopšteno je iz Policijske uprave Bijeljina.

- Četiri lica su bila ispred objekta - dodaje se u saopštenju.

Precizirano je da je kontrola poštovanja epidemioloških mjera u vezi sa sprečavanjem širenja virusa korona izvršena protekle noći od 22 časa do ponoći.

Zbog ometanja policijskih službenika u vršenju dužnosti uhapšena su lica čiji su inicijali C.V. iz Bijeljine i T.P, državljanka Srbije.

Prilikom pregleda, kod lica M.T, državljanke Srbije, pronađena je medicinska droga za koju nije imala potrebnu medicinsku dokumentaciju, zbog čega joj je izdat prekršajni nalog.

Policijski službenici su zbog nepoštovanja epidemoloških mjera (nenošenje zaštitne maske u zatvorenom prostoru) izdali 21 prekršajni nalog, dok je protiv lica T.P. pokrenut prekršajni postupak, prenosi Glas Srpske.

O događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, koji je naložio da se nakon dokumetovanja krivičnog djela nepostupanje po zdravstvenim propisima dostavi izvještaj tužilaštvu protiv vlasnika vikendice i organizatora zabave.

- Radi zaštite zdravlja ljudi, a u skladu sa važećim zaključcima Republičkog štaba za vandredne situacije i preporukama Instituta za javno zdravstvo, policijski službenici MUP-a Republike Srpske će i u narednom periodu nastaviti sa sprovođenjem mjera i radnji iz svoje nadležnosti - navodi se u saopštenju.