Poraz “Save” na startu sezone, Kaluđer iskusniji

Novo izdanje Druge rukometne lige Republike Srpske (zapad) za muškarce zvanično je počelo u petak. Utakmicom između domaćina RK “Čelinac” iz istoimenog mjesta i ekipe “Borac m:tel 2” iz Banja Luke otvorena je nova sezona 2021/2022.

Dvanaest ekipa odmjeravaće snage širom, a onaj najbolji plasiraće se u Prvu ligu Republike Srpske.

Mlađahna ekipa ORK “Save” iz Broda igraće svoju treću sezonu u ovom takmičenju. Prethodnu su završili na posljednjem mjestu bez osvojenih bodova, a ove sezone se nadaju bar bodovima na domaćem terenu.

Prva utakmica koju su prvotimci “Save” igrali u novoj sezoni bila je pred domaćom publikom, a u goste je došla ekipa banjolučkog “Kaluđera”, starosjedioca u ovoj ligi i ekipi sastavljenoj od izuzetno dobrih i humanih momaka, ali i kvalitetnih rukometaša koji u ovom sportu vide dobru zabavu i druženje, dok im je rezultatski značaj u drugom planu.

Nije brodska ekipa prvo poluvrijeme odigrala dobro. Mnogo grešaka u predaji lopte, neiskustvo i djelimičan strah od iskusnijeg protivnika, bili su bitan faktor da se na poluvrijeme ode s osam golova zaostatka (9:17).

Drugo poluvrijeme, trener Brano Jeremić, izveo je psihički jaču ekipu. Odmor na poluvremenu poslužio je Jeremiću da motiviše svoje igrače i ukaže im na greške koje su ponavljali tokom cijelog prvog poluvremena.

I zaista, ekipa se mentalno i fizički uzdigla i dobila drugo poluvrijeme. Igrači “Save” su u drugom poluvremenu postigli 18 pogodaka naspram 15 igrača “Kaluđera”. Međutim, nedovoljno bar za neriješen rezultat, poraz je bio neminovan, za konačnih 27:32.

Najbolji pojedinac kod domaćih bio je raspoloženi Dejan Broćilo sa sedam postignutih pogodaka. Svoj konto sa pet pogodaka obogatio je Stefan Kušljić. Marko Radišić se upisao četiri puta, Kristijan Kovačević 3x, Jovan Golubović 2x, dok su po jedan pogodak postigli Danijel Jovičić, Milan Ivanović, Marko Maslić, Stanko Popratin, Branislav Panić i Kristijan Guzej.

Sava je izgubila bodove, ali je dobila na samopouzdanju. Sljedeće kolo Brođani gostuju kod ekipe Teslića.

D.M.

Tagovi: