Posjeta rukovodstva Boračke organizacije Brod demobilisanom borcu VRS

Predsjednik Boračke organizacije Brod, Zoran Vidić i član Nenad Đukić, posjetili su Lazu Grabovca, demobilisanog borca Vojske Republike Srpske, u znak podrške u prevazilaženju teških životnih prepreka i problema koji su ga snašli.

U rat je otišao kao golobradi mladić, s 18 godina. Kao pripadnik Prve gardijske brigade Vojske Republike Srpske, borio se na mnogim ratištima i značajan dio svog života je ugradio u temelje Republike Srpske.

Lazo se punih trinaest godina hrabro suočava s nesvakidašnjim problemima. Nakon prve operacije, kada mu je odstranjenja noga, nastavio je raditi i boriti se, te svojim ličnim radom obezbjeđivati egzistenciju. Međutim, bolest ne miruje. Naprotiv stanje se pogoršalo, a Lazi je amputirana i druga noga, i lijeva šaka. A da nesreća ne dolazi sama, ostaje bez posla u Rafineriji nafte. 

Problemi se nižu. Troškovi liječenja iziskuju značajna financijska sredstva, a pored toga, neophodno je obezbijediti i bolji stambeni prostor, prilagođen njegovom stanju.

Sreću i tugu, kao i sve probleme koji su ih pozodili, zajedno s njim, dijeli supruga Suzana, njegova najveća podrška.

"Boračka organizacija će se, na svim nivoima, maksimalno založiti u pružanju podrške prilikom prevazilaženja Lazinih problema. Na prvom mjestu je pronalazak sredstava za adekvatno uređenje i pronalazak stambenog prostora prilagođenog licu s invaliditetom, kao i prilaz kući, odnosno kupatilu. O daljem toku akcije, obavijestićemo javnost", izjavio je Zoran Vidić, predsjednika Boračke organizacije Brod.