Potpisan sporazum o asfaltiranju puta u Brusnici

U Brodu je potpisan sporazum o asfaltiranju lokalnog puta u mjesnoj zajednici Brusnica. Riječ je o zajedničkom projektu mještana i opštinske uprave Brod, a vrijednost projekta iznosi 50 hiljada maraka.

Mjesna zajednica Brusnica kod Broda od proljeća će imati asfaltirana tri putna pravca u dužini od 600 metara. To je dogovoreno na današnjem sastanku predstavnika mjesne zajednice Brusnica i načelnika opštine Brod Ilije Jovičića. Nakon potpisivanja sporazuma slijedi objavljivanje tendera, kaže načelnik Broda.

Sporazum o asfaltiranju potpisali su predstavnik Mjesne zajednice Brusnica Milan Vidić i načelnik opštine Brod Ilija Jovičić.

Put će biti asfaltiran u tri pravca; i to dionica od glavnog puta Brod-Odžak prema crkvi, zatim nastavak tog puta za 200 metara, kao i jedan sokak u Brusnici za koji su mještani smatrali da je potrebno asfaltirati.

Vrijednost projekta je 50 hiljada maraka, za koji je opština obezbijedila pola, a drugu polovinu mještani Brusnice koji su svoj radni vijek proveli u dijaspori.

Povratnici iz dijaspore u ovu Brodsku mjesnu zajednicu do sada su uradili mnogo zajedničkim snagama. Prvi projekat je bilo postavljanje ograda oko crkve, zatim renoviranje kapele, a nakon dobrog odaziva mještana i prikupljenih sredstava napravljen je Svetosavski dom, a sve je završeno u kratkom roku.

Za godinu i po dana skupili su 103 hiljade maraka, a sve sa ciljem da rodno mjesto preporode i prilagode savremenim potrebama mještana.

TV K3

Tagovi: