Poznato ko je Trebinjac koji je uhapšen sa 20 kilograma kokaina

Državljanin BiH koji je uhapšen u Dubrovniku sa gotovo 20 kilograma kokaina je Zoran Dostić iz Trebinja.

Kako navodi ATV on je uhapšen u srijedu 22. novembra kada je sa tovarom kokaina iz Hrvatske pokušao da se odveze u BiH. Kako je saopštila PU Dubrovačko-neretvanska, drogu je krio u automobilu visoke klase ispod zadnjeg sjedišta koje se otvara pomoću elektromagnetne brave.

- Radi se o bezbjednosno interesantno licu - kaže izvor ATV-a.

Inače, Zoranov brat Marko Dostić ljetos je hapšen na zahtjev crnogorskih istražnih organa zbog sumnje da je umiješan u slučaj krađe 1,3 miliona evra koji je, na osnovu falsifikovanog dokumenta, podignut sa računa klijenta "Lovćen banke".

Iz PU Dubrovačko-neretvanske je saopšteno da je kokain oduzet, a državljanin BiH uz krivičnu prijavu predat pritvorskom nadzorniku,

- U srijedu, 22. novembra, u 17.30 časova, s namjerom izlaska iz Hrvatske u pravcu BiH, u blizini Graničnog prelaza Gornji Brgat, pristupilo je lično vozilo čeških nacionalnih oznaka kojim je upravljao državljanin BiH u dobi od 35 godina. Obzirom na to da je službeni policijski pas za detekciju droga u trenutku kontrole reagovao, a vozač pokušao pobjeći, u čemu su ga spriječili policijski službenici, posumnjalo se na krijumčarenje droge, te je zatražen nalog za pretres vozila - navedeno je u saopštenju. 

Na osnovu naloga Županijskog suda u Dubrovniku vozilo je detaljno pretreseno i u posebno izrađenom prostoru, ispod zadnjeg sjedala koji se otvara pomoću elektromagnetne brave, pronađeno 17 pakovanja s ukupno 19,3 kilograma kokaina visoke čistoće, kojeg je u namjeri sticanja znatne imovinske koristi osumnjičeni prevozio u jednu od balkanskih zemalja radi dalje preprodaje, istakla je policija. 

Kokain su pronašli policijski službenici Odjeljenja kriminaliteta droga Službe kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske u okviru pojačanih aktivnosti koje se sprovode u mjesecu borbe protiv zavisnosti. 

Nakon hapšenja Dostiću je određen istražni zatvor od mjesec dana zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, te opasnosti od bjekstva.

ATV

 

Tagovi: