Predstavnici Razvojne agencije RS: Brod odlično mjesto za investitore

Predstavnici Razvojne agencije Republike Srpske danas su posjetili Brod i razgovarali sa rukovodstvom opštine. Na sastanku je istakunuto da Brod ima dobar potencijal za strane i domaće investitore  i da je dosta toga  urađeno kako bi se olakšalo privrednicima koji bi otvarali firme u ovoj opštini.

Predstavnici Razvojne agencije su iznijeli konkretne savjete i preporuke lokalnim čelnicima kako da privuku nove investitore, a s druge strane načelnik i njegovi saradnici su predstavili ekonomske pokazatelje Broda. Dogovoreno je da Razvojna agencija bude servis informacija i promoter Broda za potenicijalne investitore.

Načelnik Ilija Jovičić  je istakao da opština trenutno pregovara sa četiri ulagača. Jedan od investitora već je započeo gradnju hale u Poslovnoj zoni „Skele“  koja je, prema riječima načelnika, odlično mjesto za otvranje novih firmi. Predstavnici Razvojne agencije obišli su ovu zonu i  uvjerili se u atraktivnost lokacije.

Jovičić je istako da će zahvaljujći otvaranju novih firmi u Bordu uskoro biti zaposleno 200 ljudi, a da je cilj opštine da taj broj bude i preko 500.

TVK3

Tagovi: