"Prijatelji" proslavili Đurđic

Jedan od nosilaca razvoja brodskog sporta i dobrog dijela društvenih dešavanja u Opštini Brod jeste Srpsko Sportsko Udruženje "Prijatelji" iz Broda. Aktivni su na nekoliko polja, od djelovanja u vidu škole malog fudbala za najmlađe, organizatori su tradicionalnog Ponoćnog turnira, nosioci aktivnosti u sklopu Oktobarskih svečanosti slobode i mnogih drugih polja sportske kulture na teritoriji Broda.

Ove godine su obilježili tačno 11 godina postojanja, a osnovani su 16. novembra - na Đurđic, koji obilježavaju kao krsnu slavu svog Udruženja. Ovogodišnje druženje i proslava su izostali zbog aktuelne zdravstvene situacije i preporučenih epidemioloških mjera, pa su slavu i mali jubilej proslavili u užem krugu nekoliko članova Udruženja.

- Želimo se zahvaliti građanima naše opštine, društvenim i poslovnim saradnicima, brojnm prijateljima iz svih dijelova svijeta na podršci i čestitkama. Nadamo se da ćemo sljedeću slavu proslaviti  sa svim našim članovima i dragim prijateljima iz Broda, Borovog Sela, Beograda, Manje i svih drugih mjesta gdje žive naši dragi gosti i prijatelji, a mi ćemo se truditi da ostanemo baš isti kakvi smo bili svih ovih godina, posebno kada su u pitanju sportske manifestacija - riječi su Slavka Grabovca, predsjednika SSU "Prijatelji".

D. M.