Radovi i klizišta usporavaju saobraćaj

Magla i niska jutros smanjuju vidljivost na putevima u kotlinama, uz riječne tokove i u planinskim predjelima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/, ali zastoja u odvijanju saobraćaja nema, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Vozačima se skreće pažnja na učestale odrone na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i da voze pažljivo na mjestima izvođenja radova, gdje je izmijenjen režim vožnje.

Radovi se izvode na magistralnim putevima Drinjača-Milići-Vlasenica, Banjaluka-Čelinac u mjestu Ada, u Prijedoru gdje je u toku izgradnja kružnog toka, Kotor Varoš-Obodnik, Krupac-Bogatići u opštinama Istočna Ilidža i Trnovo, Johovac-Rudanka, te regionalnim putnim pravcima Lukavica-Pale i Šekovići-Caparde.

Izmjene u odvijanju saobraćaja aktuelne su i na auto-putu Gradiška-Banjaluka na lokalitetu "Mahovljanske petlje", a u toku je i postavljanje naplatnih stanica "Aleksandrovac" i "Nova Topola".

Zbog aktiviranih klizišta saobraćaj je usporen na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić, te na lokalnom putu Gornja i Donja Piskavica, u mjestu Strike, dok je na lokalnom putu Svodna-Brezici u opštini Novi Grad potpuno obustavljen.

Zbog oštećenja nadvožnjaka kod NIS petrol pumpe u Trnu, saobraćaj se preko nadvožnjaka odvija jednom trakom, dok teretna vozila ne saobraćaju.

Na području Banjaluke do 21. oktobra biće obustavljen saobraćaj na raskrsnici ulica Isaije Mitrović-Solunska zbog završetka izgradnje kružne raskrsnice. Izmjene su aktuelne i na drugim lokacijama na kojima se izvode radovi.

U FBiH u toku su radovi u tunelu Vranduk dva na magistralnom putu Zenica-Nemila zbog čega dolazi do gužve i formiranja kolona u oba smjera. Obustava saobraćaja na ovoj lokaciji aktuelna je u noćnim časovima, od pola časa poslije ponoći do 4.30 časova. Na obilaznici kroz naselje Tetovo, regionalnim putem Nemila-Tetovo-Zenica, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi sedam i po tona.

Radovi su aktelni i na dionici auto-puta Podlugovi-Sarajevo sjever-Lepenica, kao i na magistralnim putnim pravcima Olovo-Kladanj-Stupari, Srebrenik-Orašje, Doboj-Gračanica, Doljani-Metković i Lanište-Ključ.

Kada je riječ o graničnim prelazima, zadržavanja jutros nisu duža od 30 minuta.

Iz AMS-a savjetuju vozačima da na svim putnim pravcima budu oprezni i da poštuju saobraćajne propise, a vožnju prilagode uslovima na putu.