Radovi na izgradnji nove autobuske stanice

Na lokaciji između Tržnog centra Tropik i benzinske pumpe "Ina" u toku su radovi na izgradnji nove autobuske stanice. Investitor Petar Čolić, koji je ujedno i vlasnik STP Derventa, juče je zajedno sa načelnikom opštine Brod posjetio gradilište kako bi na licu mjesta stekao uvid u dosadašnji tok izgradnje, a razgovaralo se i o predstojećim radovima na izgradnji samog objekta.

Prema navodima gospodina Čolića, u fazi izgradnje je čelična konstrukcija za sam objekat, koji bi trebao biti pokriven do kraja tekuće godine. Inače, rok za završetak radova bio je 31. oktobar, međutim zbog zastoja prouzrokovanog Covid-19 virusom, rok za završetak pomjeren je za dva mjeseca.

Odlukom Skupštine opštine Brod, zemljište namijenjeno novoj autobuskoj stanici prodano je po cijeni nižoj od tržišne, a u cilju stimulacije i realizacije ovog projekta. Nova stanica će imati oznaku stanice prve kategorije, raspolagaće s pet natkrivenih perona za prijem autobusa, minimalno četiri autobuska parking mjesta, adekvatnu čekaonicu za putnike, ugostiteljski objekat s restoranom, te niz prodajnih objekata.

D. M.

Tagovi: