Republika Srpska razmatra da zabrani ekskurzije u Italiju

Republika Srpska razmatra da zabrani ekskurzije u Italiju zbog korona virusa, a Srbija je danas to već učinilia.

U Italiji je danas još jedna osoba umrla od posljedica koronavirusa, čime je ukupan broj povećan na sedam. Mediji prenose da je zaraženo oko 219 osoba, najviše u pokrajinama Lombardija i Veneto.

Zbog udvostručenog broja zaraženih i rasta broja preminulih u Italiji je trenutno vanredno stanje. Čak 11 gradova je pod blokadom, a trgovi popularnih turističkih gradova su prazni, a turisti masovno otkazuju svoje aranžmane.

Ministarstvo prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja naložilo je danas srednjim školama u Srbiji da odlože studijska putovanja i ekskurzije u Italiju zbog epidemije koronavirusa.

- Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske zatražilo je preporuku od Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite o izvođenju učeničkih ekskurzija van Republike Srpske, odnosno BiH, imajući u vidu pojavu novog koronavirusa, rekli su u ovom ministarstvu na upit portala MojaBanjaluka.info.

Dodaju i to da, kad je riječ o učenicima oboljelima od virusa gripa, Ministarstvo prosvjete i kulture prati situaciju i postupiće u skladu sa preporukama nadležnih institucija.

Ranije je najavljena moguća obustava nastave, ako izostanci zbog bolesti postanu masovni.

Ž. J.