Rufijev „Drvo – export“ zaradio 19,5 miliona KM

Kompanija “Drvo-export” iz Teslića, poznata po otvaranju rudnika u prijedorskom selu Bistrica, lani je zaradila rekordnih 19,5 miliona KM, što je osam puta više nego u 2022. godini.

Finansijski podaci o poslovanju ovog preduzeća pokazuju da su 2023. godni imali rekordne prihode od 54,6 miliona KM koje je pratila i rekordna dobit.

Zarada u prošloj godini je osam puta veća u odnosu na dobit iz 2022. godine kada je na prihod od 10,2 miliona KM plus iznosio 2,3 miliona KM.

Riječ je o firmi SNSD-ovog odbornika iz Teslića Srđana Klječanina Rufija, iako se on formalno ne vodi kao njen vlasnik, ali je predstavlja u svim važnijim poslovima.

Tako je početkom godine, prilikom kupovine zemljišta na Jahoroni, Rufi bio taj koji je predstavljao firmu na otvaranju ponuda.

Na pitanje CAPITAL– a koja je njegova uloga u firmi „Drvo export“ Klječanin je više puta rekao da napišemo „kako nam je drago“ te „kako smo saznali“.

Iako nije razjasnio koja je njegova uloga u „Drvo – exportu“ prokomentarisao je finansijske rezultate ovog preduzeća.

Klječanin je rekao da se poslovanje u 2023. godini „povećalo po pitanju svega, ali da bi detalje morao zatražiti od knjigovođe“.

Podsjećamo, firma „Drvo-export“ je u žižu interesovanja dospjela zbog projekata u koje je uključena.

Naime, ove godine je kupila preko 56 dunuma zemljišta na Jahorini za 41,1 miliona KM, o čemu je CAPITAL pisao u brojnim tekstovima.

„Drvo – export“ prema Rufijevim riječima na „Jahorini“ planira graditi apart-hotele vrijedne pola milijarde maraka.

„Traju pripreme oko dokumentacije za gradnju i nama je interes da što prije počnemo, da radimo i gradimo“, kazao je Klječanin danas za CAPITAL.

Firma „Drvo-export“ je 2023. godine otvorila rudnik u selu Bistrica, iako nije imala neophodne dozvole, a otvaranja rudnika je izazvalo revolt i proteste mještana tog sela.

CAPITAL.ba

Tagovi: