Rukomet uskoro opet na starom školskom igralištu

Nekoliko prvotimaca Omladinskog rukometnog kluba “Sava” iz Broda juče se okupilo na starom školskom igralištu nekadašnje Osnovne škole “Drago Vidošević” kako bi adekvatno pripremilo teren za renoviranje.

Igralište, koje je u nadležnosti Turističke organizacije, prije nekoliko dana očistili su, od korova, visokog raslinja i smeća, radnici iste uz pomoć radnika KOMVOD-a. A rukometaši su odlučili pripomoći. Juče su očistili teren i tribine od ostataka razbijenog stakla.

– Juče je nas desetak učestvovalo u akciji sređivanja igrališta. Uspjeli smo detaljno očistiti teren i dio oko tribina, kao i predulaz kako bi se narednih dana moglo pristupiti sanaciji terena. Na nekoliko mjesta je oštećen, pa bi trebalo i asfaltirati prije ponovnog ocrtavanja linija za buduće sportske aktivnosti, izjavio je Velibor Viničić, predsjednik UO ORK “Sava”.

Dugo godina, teren se koristio za treninge muškog i ženskog rukometnog kluba, kao i za rekreativno igranje malog fudbala. U noćnim časovima, igralište je bilo mjesto okupljanja mladih. Zub vremena je učinio svoje, i teren je relativno dotrajao.

– Tribine su u solidnom stanju, potrebno je postaviti par novih klupa kako se neko ne bi povrijedio. Pored toga, planiramo prefarbati, tj. osvježiti i tribine, kao i kompletnu unutrašnjost igrališta. Kada su prostorije u pitanju, ubrzo očekujemo da nam daju ključeve kako bi se pristupilo saniranju istih, od svlačionica do kancelarije s arhivom kluba. Biće ovo jedan moderan teren s adekvatnim infrastrukturnim objektom u njegovom sastavnom dijelu. A na mladima je da nam se priključe, da igralište ne bude prazno, nastavlja Vinčić.

Republički štab za vanredne situacije je privremeno zaustavio trenažni proces i takmičenje zbog pogoršane epidemiološke situacije. Uskoro se očekuje nastavak sezone.

– Juče je zasjedao Štab za vanredne situacija i određene mjere su popustili. Mi smo se obratili nadležnom Ministarstvu kako bi nam dali mišljenje i saglasnost za nastavak trenažnog procesa, a da bismo spremnije dočekali nastavak prvenstva, o čemu će naši rukometaši biti na vrijeme obaviješteni, tvrdi Vinčić.

Tagovi: