Saobraćajna revolucija u Banjoj Luci zapela na "implementaciji semafora"

Već danima su vozači, a bogami i pješaci u centru Banje Luke zbunjeni, jer na najprometnijim raskrsnicama ne rade semafori.

Iz Gradske uprave poručuju građanima da se malo strpe, jer je u toku veliki poduhvat: “implementacija pametnih semafora.”

– Nastavljena je implementacija pametnih semafora u okviru koncepta jednosmjernog saobraćaja – saopšteno je u nedjelju iz nadležnog odjeljenja Gradske uprave.

Nisu precizirali koliko će famozna implementacija potrajati, ali kada su stari semofori poskidani, a novi postavljeni, građani su se ponadali da je to – to. Ali, nije.

– Ovi naši novi semafori su lijepi i pametni, ali ne rade. Kao, uostalom, i neki pametni ljudi – kaže u šali Banjolučanin, pješak, dok je zbunjeno čekao da se upali zeleno svjetlo na semaforu da bi prešao ulicu u Vidovdanskoj, kod stare zgrade Vlade RS.

Ništa manje zbunjeni nisu ni vozači, i na ovoj i na raskrsnici kod Pozorišta.

Instruktori vožnje podsjećaju da su u ovakvim slučajevima saobraćajna pravila jasna: dok se na raskrsnici ne pojavi policajac, koji reguliše saobraćaj, tamo gdje semafor ne radi, treba poštovati "limene" znakove.

srpskainfo.com

 

 

Tagovi: