Savindan u brodskim školama

Savindan se obilježava u svim školama u Republici Srpskoj i Srbiji kao školska slava. Međutim, ove godine obilježen je u skladu sa epidemiološkom situacijom, pa su izostale organizovane proslave, kulturno umjetnički programi i sve ono što ide uz ovaj dan.

U JU OŠ „Liješće“ krsna slava obilježena je radno, ali u skladu sa Savindanom. Svi časovi posvećeni su Svetom Savi, našem srpskom arhiepiskopu, svetitelju i prosvetitelju, rekla je direktorica škole Nada Gostić.

Školska slava po riječima Brane Gojkovića direktora JU OŠ „Sveti Sava“ obilježena je radno i u ovoj ustanovi, gdje je u bibilioteci škole za učenike razredne nastave postavljena izložba posvećena Svetom Savi, a za sve učenike škole prigodnu besjedu posvećenu Svetom Savi, pripremila je profesorica Gordana Asentić.

Kako bi obradovala mališane opštinska administracija za sve prvačiće brodske opštine obezbjedila je poklon paketiće a Andrijana Banović, zamjenica načenika opštine Brod posjetila je OŠ „Liješće“ te mališanima uručila paketiće.

Ona je svim prosvjetnim radnicima i učenicima poželjela srećnu slavu i mnogo uspjeha u radu i učenju.

D. M.

Tagovi: