SDS u Brodu uvjeren u pobjedu na lokalnim izborima

Uprkos činjenici da je aktuelni načelnik Broda Ilija Jovičić jednoglasno izabran za kandidata SNSD-a za još jedan mandat, ni opozicija predvođena SDS-om neće sjediti skrštenih ruku.

Srpska demokratska stranka ima još 15 dana da objavi ime kandidata koji će izaći na megdan Jovičiću. Iz ove stranke poručuju da na predstojećim lokalnim izborima u Brodu neće prihvatiti ništa osim pobjede i u nju su potpuno uvjereni. Ovo je potvrđeno i novinaru portala MojBrod.info iz dobro obaviještenih izvora bliskih SDS.

Jovičić, s druge strane, navodno nije imao konkurenciju u svojim redovima i dobio je bezrezervnu podršku mjesnih odbora stranke, Aktiva žena, Organizacije mladih SNSD-a, Izvršnog komiteta i Predsjedništva opštinskog odbora Saveza nezavisnih socijaldemokrata.

Ilija Jovičić ovom srednje razvijenom lokalnom zajednicom kormilari od 2012. godine i samouvjereno ulazi u trku za treći načelnički mandat.

Mnogi Brođani bi kao konkurenta Jovičiću htjeli da vide sugrađanina Zorana Vidića, poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske. Drugi, ipak, smatraju da to nije dobra ideja.

„Šta će njemu to? Momak je jedan od najboljih poslanika. Šta mu treba da dolazi u Brod koji su ovi uništili?“, pita Dragomir Duronja.

Građani, u anketi portala MojBrod.info, odgovaraju šta bi oni, ili eventualno ne bi mijenjali, da su u prilici da budu na čelu opštine.

„Prvo bih omogućila da iz svake porodice bude jedno zaposleno. Sada po četvoro radi u jednoj porodici, a u nekoj nijedno. Drugo, ne bi bilo ni „po babi ni po stričevima“. Treće, kaznila bih sve privatnike koji drže neprijavljene radnike. I četvrto, više bih pažnje posvetila samohranim roditeljima“, konkretni su načelnički planovi Jadranke Cvitić.

 

Šta biste uradili za sugrađane da ste načelnik Broda?

Posted by MojBrod.info on Thursday, July 2, 2020

Slavenko Cvijić ima najviše zamjerki na izgled i arhitekturu.

„Treba renovirati i adaptirati šetalište pored Save. Novi sloj asfalta sa obilježenom trakom za bicikliste. Obavezno bih dodao još nekoliko balkona, proširenja sa klupama“, kaže Cvijić.

Alenu Pajiću, čini se, u njegovoj lokalnoj zajednici ništa nije potaman. Ni Obrad Ivanović nije optimističan.

„Narod treba šišati što više“, slikovit je Ivanović.

Onima kojima ništa ne valja, poruku je poslala Sanja Grebić:

„Biće izbori. Ako vam ovaj ne valja, birajte boljeg“.

Milo Janjić smatra da je najveći problem Broda ona koji ima i većina lokalnih zajednica u Republici Srpskoj.

„Tražio bih pomoć od ljudi koji nešto znaju da se spriječi nestanak grada“, stav je Janjića po pitanju opstanka i sprečavanja odliva stanovnika Broda.

Brod je prije nekoliko dana bio u centru skandala, kada je deset radnika JKP "Komvod" dobilo otkaz. Oni su proglašeni tehnološkim viškom zbog, kako je navedeno iz preduzeća, lošeg poslovanja, ali otpušteni radnici su tvrdili da cijela priča ima političku pozadinu, jer su oni ili neki od članova njihovih porodica članovi SDS-a.

Sanja BURSAĆ

Tagovi: