Sedam medalja na Evropskom prvenstvu za banjalučke takmičare

Članovi shuao jiao reprezentacije BiH Mihailo Đumić, Mile Đumić, Igor Petrović, Marija Palić, Lea Vujasin i Matej Marjanović osvojili su jedno prvo, tri druga i dva četvrta mjesta na nedavno održanom Evropsskom prvenstvu u kineskom rvanju u Makedoniji. 

 

 

Mile Đumić je osvojio zlato, dok su se Mihailo Đumić, Igor Petrović i Marija Palić okitili srebrom. Lea Vujasin i Matej Marjanović bili su četvrti u svojim kategorijama. Oni su ujedno i članovi Kungfu Wushu kluba „Lotos“ iz Banje Luke. 

 

 

- Ovo je veliki uspjeh. Radili smo naporno mjesecima i pripremali se za ovo prvenstvo. Nadam se da su svi takmičari uživali i da su vidjeli šta znači biti među najboljima u Evropi. Pred nama je sada Svjetsko prvenstvo koje sse krajem oktobra održava u Kini i nadam se da ćemo tamo ponoviti uspjeh iz Makedonije – rekao je trener ove ekipe Dragan Đumić.

 

 

Ova ekipa je prošle godine osvojila sedam medalja na Evropskom prvenstvu u kineskom rvanju koje je održano u italijanskom gradu Montesilvano.

- Treninzi su zaista naporni, ali se rad isplatio. Nisam očekivao da ćemo osvojiti toliko medalja, ali izgleda da smo se dobro pripremili. Imamo par mjeseci da se spremimo za Kinu i da tamo pokušamo da osvojimo nekoliko medalja – kazao je Igor Petrović.

 

 

mojabanjaluka.info

Tagovi: