Sijekovac kod Broda: Ubio i ostavio pješaka, pa odvezao automobil na popravku

Policija je uhapsila Dervenćanina Duška Dragišića (30),  pod teretom sumnji da je za volanom svoga „golfa“, ubio pješaka 59-godišnjeg Rada Brkića, iz Broda, nakon čega je pobjegao sa mjesta tragedije.

Nesreća se dogodila u ponedjeljak, 23. decembra, a naš portal, od izvora upućenog u ovaj slučaj, saznaje da je osumnjičenog Dervenćanina, „preskupo“ koštala popravka automobila kojim je usmrtio pješaka, pa su ga policijski operativci ekspresno otkrili i stavili mu lisice na ruke.

- Policijski službenici Policijske stanice Brod i Derventa, u utorak su operativnim radom na terenu identifikovali D.D. iz Dervente, za kojeg postoji osnov sumnje da je dan ranije, na magistralnom putu Brod-Derventa, u naselju Sijekovac, područje opštine Brod, putničkim automobilom „golf“ udario pješaka R.B., iz Broda, nakon čega se udaljio sa lica mjesta nesreće ne pružajući pomoć povrijeđenom licu. Od zadobijenih povreda pješak je smrtno stradao – saopšteno je danas iz Policijske uprave Doboj.

Izvještaj tužiocu

Policija navodi da je D.D. lišen slobode, kao i da će protiv njega, za krivična djela ugrožavanja javnog saobraćaja i nepružanja pomoći licu povrijeđenom u saobraćajnoj nezgodi dostaviti izvještaj dobojskom  Okružnom javnom tužilaštvu.

Utvrđuju se okolnosti

Policija istražuje okolnosti pod kojima se nesrećni Brkić, u ponedjeljak oko 3.15 časova na sijekovačkom dijelu regionalnog puta, našao na udaru Dragiševićevog automobila.

Još nije objelodanjeno da li je neko do aktera nesreće, kako se može čuti, bio pod uticajem nekog od opijata. Nezvanično saznajemo da je žrtva na licu mjesta ostala mrtva, a kako je pisao naš portal, policija se odmah dala u potragu za odbjeglim vozačem ubicom.

Automobil na popravci

Naš portal saznaje da je, uz opsežan rad policijskih operativaca, ekspresnom otkrivanju identiteta osumnjičenog bjegunca ključno „kumovala“ odluka da, ubrzo po dolasku u Derventu, na popravku odveze „golfa“ kojim je usmrtio i iza sebe ostavio beživotno tijelo Brkića.

- Osumnjičeni bjegunac se po hapšenju pravdao da, navodno, nije ni uočio pješaka prije nego što će ga pokositi. Pa, ni nakon toga. Međutim, vidio je da mu je automobil dobro oštećen, pa je potražio pomoć mehaničara, odnosno majstora. Tako se ekspresno sklopio mozaik potrage kao i lisice na njegove ruke - otkriva naš izvor upućen u ovu nesreću.

Ninko ĐURIĆ