SIPA uhapsila 16 osoba, oduzeto 20 kilograma spida

Policijski službenici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) danas su na području Tuzle, Živinica, Lukavca, Gračanice i Banovića uhapsili 16 lica, a prilikom pretresa privremeno oduzeli oko 20 kilograma spida, 80 tableta ekstazi, oko kilogram marihuane, te oko 100 kilograma duvana.

Tokom pretresa stambenih objekata i pokretnih stvari na 14 lokacija otkriven je i veći iznos novca u različitim valutama, tri pištolja, puška i određena količina municije, računari lap-topi i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku, saopšteno je iz Sipe.

Uhapšeni u akciji kodnog naziva "Blu jedan" sprovedeni su u prostorije Sipe radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenih za krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Iz Sipe je ranije saopšteno da su pretresi izvršeni prema nalozima Kantonalnog suda u Tuzli i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva u Tuzli, te u saradnji sa Obavještajno-bezbjednosnom agencijom BiH i Ministarstvom unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

nezavisne.com

Tagovi: