Slučaj "Frižider": Smiljani Srnec 15 godina zatvora za ubistvo sestre

Varaždinski Županijski sud osudio je nepravosnažno na 15 godina zatvora Smiljana Srnec za ubistvo sestre Jasmine Dominić.

O ubistvu sestre Smiljana Srnec nije puno govorila. Kroz suze je rekla da joj nikad ne bi učinila ništa nažao, da su se slagale i da joj jako nedostaje još i danas. Psihijatri su je označili kao manipulatorku, a tužilac kao osobu koja je sposobna ubiti, optužiti druge da bi "spasila svoju kožu".

Juče je održan posljednje izlaganje tužilaštva i obrane. Više od sata Irma Bagarić, zamjenica županijskog državnog tužioca, i čakovečki advokat Krešimir Golubić, branilac Smiljane Srnec, iznosili su svoje argumente za optužnicu i protiv nje.

Podsjetimo, Smiljana Srnec (45) optužena je za ubistvo svoje sestre Jasmine, koje se dogodilo prije 20 godina, nakon čega je do februara prošle godine Jasminino tijelo bilo skriveno u zamrzivaču u kući Smiljane Srnec u Palovcu.

O tom slučaju pisali su i svjetski mediji, a slučaj "Frižider" jedan je od najintrigantnijih u hrvatskoj enciklopediji zločina.

jutarnji.hr