Smijenjeni Stanić iz stranke isključio članove koji su mu izglasali nepovjerenje

Nakon jučerašnje smjene sada već bivšeg predsjednika Opštinskog odbora Socijalističke partije Brod Miloša Stanišića, došlo je do kontrareakcije istog.  Naime, legitimno smijenjeni Stanišić jutros je mimo Statuta partije i izjašnjavanja ostalih članova Opštinskog odbora samovoljno isključio juče prisutne članove koji su mu izglasali nepovjerenje.

Legitimni opštinski odbor koji je sinoć zasjedao, danas se oglasio saopštenjem koje prenosimo u cijelosti:

"U želji da se dokopa funkcije predsjednika skupštine opštine Brod, bivši predsjednik OO SP Brod nije birao sredstva. 

Ucjenjivanjem i potcjenjivanjem, njemu već odavno isprobane i uspješne metode, i ovog puta su bili jedino moguće oruđe kod političara takvog kalibra, ispod prosjeka.

Ostvario je niz sastanaka sa drugim političkim subjektima, nudio je saradnju u cilju formiranja skupštinske većine, a uslov je bio samo jedan, mjesto predsjednika skupštine.

Bez znanja Opštinskog odbora, bez podrške Opštinskog odbora to je djelovanje protivno statutu Socijalističke partije.

Sve gore navedene navode mi možemo argumentovati, a u cilju da svako od nas izvede zaključak njegovog vanstatutarnog djelovanja ostaviću link statuta socijalističke partije.

Stratešku članarinu su dužni uplaćivati izabrani funkcioneri partije, sa tim sredstvima se partija jača i omasovljuje, žalosno je da smo mi sami morali davati donacije u minimalnom iznosu od 100 KM.

Obmanuo nas je i kod napuštanja partije od strane našeg sekretara partije Nikole Đurića, sa pričom da će Nikola napuštati zemlju i da se seli i inostranstvo, to je čak išlo do te mjere da je na jednom sastanku uneseno u zapisnik kako ćemo napraviti druženje i kupiti poklon za našeg druga Nikolu.

Nikola se nalazi u Brodu, radi u Rafineriji, a razloge njegovog napuštanja partije možete čutiod njega samog.

Rijetki su oni koje nije pokušao ucijeniti, konkretno sa naše izborne liste, žalosno je to što su u strahu i pod pritiskom naši članovi morali nositi i u takvim okolnostima ostvariti izborni rezultat.

Konačno, bivši predsjedniče, mi smo znali za sve tvoje obmane i spletke, znali smo za svaki tvoj pokušaj urušavanja našeg digniteta, nismo reagovali, mislili smo da si trenutno zanesen i da ćeš se vremenom vratiti poštovanju članova partije i odredbama statuta, na našu iskrenu žalost to se ipak nije desilo.

Socijalistička partija nije jedan čovjek, nije grupa ljudi, Socijalistička partija je ideja i institucija koja je stvorena prije nas i živjeće još mnogo poslije nas!"

Tagovi: