SNSD Brod konačno dobio novog predsjednika

Saga oko unutarstranačkih izbora u Savezu nezavisnih socijaldemokrata u brodskoj organizaciji konačno je završena.

Ostavku na mjesto predsjednika Opštinskog odbora Brod, tadašnji predsjendi Ilija Jovičić, podnio je još u novembru prošle godine, nakon poraza na lokalnim izborima za poziciju načelnika opštine.

Višemjesečna previranja u borbi za poziciju prvog čovjeka opšinskog odbora Brod presjekao je lično Milorad Dodik sredinom novembra kada je imenovao povjereništvo koje će provesti izbornu konferenciju. I time je uveliko olakšao posao. Imenovanoj strani, naravno.

Imenovanom povjereništvu nije dugo trebalo da se organizuju i pokušaju održati stranku na okupu nakon prelaska u opozicione redove, prvi put od 2008. godine (ako se može računati i „izlet“ u opoziciju kada je uoči lokalnih izbora 2012. godine ovaj odbor odlučio djelovati opoziciono).

U subotu 16.10.2021. godine održana je 7. Izborna konferencija. Oko 70 delegata konferencije, izabranih na 22 mjesne izborne konferencije, prisustovovalo je održavanju statutarno najvišeg organa lokalne organizacije SNSD-a.

Konferencijom je rukovodilo tročlano Radno predsjedništvo.

Nakon odabira Verifikacione i Kandidacione komsije, usvojen je Poslovnik o radu Konferecije.

Konferenciji je predstavljena Informacija o radu OO SNSD-a Brod za protekli četvorogodišnji period.

Usvojen je i Program rada za idući četvorogodišnji mandat.

Kao što dnevni red i predviđa, Konferencija je izabrala i novi saziv Statutarne komisije, i u poslednjoj tački izabran je novi saziv Opštinskog odbora SNSD-a Brod koji je, odmah, na svojoj konstitutivnoj sjednici, jednoglasno izabrao Milana Zečevića za Predsjednika Opštinskog odbora.

Novoizabrani predsjednik Milan Zečević rekao je da je cilj za naredni period da se osnaži rad odbora, komunikacija sa članovima i biračima, kao i provođenje agende koja je u skladu sa ciljevima Glavnog odbora SNSD.

Na kraju, delegatima se obratio i glavni gost – Predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Pored Predsjednika, gosti sastanka su bili i Nikola Špirić, Potpredsjednik SNSD-a, i poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH – Sanja Vulić.

Tagovi: