“Tajna vinove loze” nova serija na Radio-televiziji Srbije: Sudbine povezane tajnama, lažima i vinom

Porodični odnosi obavijeni tajnama, lažima i prećutkivanjima, zamršene sudbine i borba dvije vinogradarske porodice, okosnica su serije “Tajne vinove loze”, čije emitovanje je počelo ovog vikenda na Radio-televiziji Srbije.

Ovo je telenovela u kojoj glavne uloge igraju Vojin Ćetković i Sloboda Mićalović.

Priča prati isprepletene sudbine porodice uspješnog poslovnog čovjeka iz Subotice Vuka Tomovića, koga tumači Vojin Ćetković i samohrane majke Vere Smiljanić u tumačenju Slobode Mićalović, koja sa sinovima živi u Negotinskoj Krajini.

- Vera nosi tu jednu majčinsku figuru, oslonac je u kući. Kada je izgubila muža, ona je u svojoj glavi završila sa nadom da će biti voljena, iako se u seriji provlači čovek koji je proganja, koji želi da bude s njom, koji je vrlo problematičan, ali ona kategorički odbija, jer je fokus na porodici, tj. sinovima - rekla je glumica Sloboda Mićalović.

“Tajne vinove loze” rađena je po priči Mirjane Bobić Mojsilović. Kroz 36 epizoda serija prati borbe vinogradarskih porodica iz različitih kulturnih miljea. U ovoj dramatičnoj priči na misteriozan način prepliću se naizgled nepovezane sudbine. Zajedničko objema porodicama su suze, poljupci i udarci. Melodramska nota koja je sve vrijeme prisutna u ovoj seriji ukazuje na to da nema porodice bez tajne.

- Uspešan je čovek, drži veliku vinariju, proizveo je vino koje je cenjeno, prodavano, možda najprodavanije, ima dosta novca, ima kćerku koja je enolog, koja je napravila novo vino, međutim, niko od njih nije zadovoljan s tim što su uradili. Igram čoveka koji stane i zapita se gde je pogrešio - objasnio je glumac Vojin Ćetković.

Tvorci serije su Mirjana Bobić Mojsilović i Dejan Karaklajić, a scenario su, osim Mirjane Bobić Mojsilović pisali Iva Mitrović i Marko Popović.

Za režiju su zaduženi Marko Manojlović, Kosta Đorđević, Ana Marija Rosi i Dejan Karaklajić.

U seriji glume i Nebojša Milovanović, Vanja Nenadić, Milica Zarić, Marko Vasiljević, Dragan Petrović, Sena Đorović, Dara Džokić, Miodrag Krivokapić i Anita Mančić.

Serija je prvo emitovana na kanalu “Superstar TV”, nakon čega je stigla i na RTS, gdje gledaoci imaju priliku da je gledaju svakim danom od 20 časova.