U Brodu odigrana završnica Zimske lige (FOTO)

Ekipe FK ”Ilićka 01”, generacija 2008. godište i FK Tekstilac iz Dervente, generacija 2009. godište, pobijednici su Zimske lige u fudbalu čija je završnica održana danas na Gradskom stadionu u Brodu. Brodski crveno-bijeli, ekipa Škole fudbala ”Prijatelji” u kategoriji 2008. godište zauzela je četvrtu poziciju dok je njihovim drugarima, godinu starijim, pripalo treće mjesto tabele.

Nakon odigranih 14. ligaških kola u sezoni 2020/2021 godina, plasman u završnicu je izborilo 8 ekipa u obje pomenute uzrasne kategorije, dok su dječaci uzrasta 2010, 2011. i 2012. godište finale Zimske lige odigrali danas u Brčkom.

Fudbalski treneri, zadovoljni takmičenjem, ističu da je Zimska liga lijep sportski događaj za sve učesnike.

"Dječaci su dobili priliku da se takmiče, da usavšavaju vještine, druže se, sklapaju prijateljstva. Rezltat nije primarni cilj, on će doći sam po sebi. Raduje nas da dječaci mogu da se na ovaj način bave fudbalom, a upravo neki od njih će biti dio budućih fudbalskih selekcija", izjavio je Mirun Jokanović trener u ŠF ”Prijatelji.

Izrazio je zadovoljstvo što dječaci imaju priliku da kroz treninge i takmičenja, uz stručni nadzor, stasavaju u buduće prvotimce.

"Zajedno se radujemo svakoj pobjedi, ali to u ovom uzrastu dječaka nije imperativ. Važno je da su na sportskom terenu i da na pravi način stasavaju u buduće fudbalske profesionalce", kazao je Jokanović.

U ime opštinske uprave, dobar plasman, te fer-plej takmičenje svim učesnicima je poželio šef kabineta načelnika opštine Vanja Nikolić.

"Opština Brod snažno podržava ovakve sportske manifestacije, ali i sportiste i sportske radnike uopšte. Posebno nas raduju događaji koji okupe ovako veliki broj najmlađih i njima treba posvetiti posebnu pažnju jer oni su budućnost našeg sporta", rekao je Nikolić izražavajući zadovoljstvo jer je Brod bio domaćin završnice dijela Zimske lige.

Plasman, generacija 2008. godište:

1. FK Ilićka 01 (Brčko)

2. AF Sporting (Teslić)

3. FK LJubić (Prnjavor)

4. ŠF Prijatelji (Brod)

Plasman: (generacija 2009. godište)

1. FK Tekstilac (Derventa)

2. FK Ilićka (Brčko)

3. ŠF Prijatelji (Brod)

4. AF Sporting (Teslić)

D. M.