Uređena igrališta u Lamelama i Donjem Klakaru

Tmurna proljećna subota nije spriječila dobre namjere aktivista da urede igrališta za najmlađe. Iako je bilo povremenih naleta kiše, od cilja se nije odustalo.

Naime, grupa roditelja iz naselja Lamele u subotu se spontano organizovala u namjeri da srede svoje dvorište. Između zgrada nalazilo se, relativno zapušteno i oronulo, igralište. Dobrom voljom i raspoloženjem prisutnih roditelja, igralište je dobilo sasvim drugu dimenziju. Malo boje dobile su klupe, ljuljačke i klackalice, a betonske kocke kojima je igralište okruženo, detaljno su prečišćeni i prefarbani betonskom bojom. Za sutra, iz ovog naselja, najavili su sadnju cvijeća, kako bi šarenilo u punom sjaju došlo do izražaja, a najmlađi dobili prelijep prostor za igru i druženje.

Takođe, nedostatak parking mjesta u ovom naselju prouzrokovao je divlja parkiranja. Stoga su aktivisti postavili betonske stubove ispred ulaza kako bi oni bili prohodni. U dogovoru s KOMVOD-om radi se na iznalaženju rješenja i proširenje parkinga, tako da već ove sedmice stanari Lamela mogu očekivati nova parking mjesta.

Uporedo sa lamelčanima i u Donjem Klakaru se okupila grupa aktivista koja je trimerima sasjekla gustu travu i nisko raslinje u krugu područne osnovne škole, te oko dječjeg igrališta. Važnost ovakvih akcija je nemjerljiva, kako za učenike škole, tako i za samu mjesnu zajednicu.

Daniel Marčetić

 

Tagovi: