Za lokalne izbore u BiH prijavilo se čak 135 političkih stranaka

Za Lokalne izbore 2020. godine Centralnoj izbornoj komisiji prijavilo se 587 političkih subjekata od čega je 135 političkih stranaka, saopšetno je iz CIK.

U petak 3.7.2020. godine u 16 časova istekao je rok za podnošenje prijava za ovjeru političkih stranaka, nezavisnih kandidata, udruženja i grupa građana za učešće na Lokalnim izborima 2020. godine.

U navedenom roku Centralna izborna komisija BiH je primila 587 prijava političkih subjekata za ovjeru učešća na Lokalnim izborima 2020. godine i to: Nezavisni kandidati iz reda nacionalnih manjina 47 prijava, grupe građana 20, udruženja građana 2, nezavisni kandidati 383 prijava i 135 političkih stranaka, prenosi Klix.

Kako se navodi, u navedeni broj nisu ušle prijave pristigle u Centralnu izbornu komisiju BiH putem pošte, izvan roka.

– Pregled političkih subjekata koji su podnijeli prijavu biće dostupan javnosti na veb stranici Centralne izborne komisije BiH nakon što ga odobri Centralna izborna komisija BiH. Centralna izborna komisija BiH će u skladu sa ranije utvrđenim rokovima izvršiti provjere i ovjeriti prijave onih političkih subjekata koji ispunjavaju zakonom propisane uslove, nakon čega se stiču uslovi za podnošenje prijava za ovjeru koalicija odnosno listi nezavisnih kandidata – saopšteno je iz CIK.

Imajući u vidu činjenicu da finansijska sredstva za organizaciju i provođenje izbora još uvijek nisu osigurana Centralna izborna komisija BiH navodi kako ulaže maksimalne napore da, u kapacitetima kojima raspolaže, izborni proces ne bude ugrožen i prekinut.

Tagovi: