Za vikend Oktobarska smotra folklora u Brodu

Oktobar je mjesec kada je u Brodu pregršt dešavanja. U sklopu Oktobarskih svečanosti slobode skoro cijeli grad se angažuje i prezentuje rezultate svog rada. Od sportskih klubova, udruženja građana do institucija.

Tako je, u sklopu svojih aktivnosti, Kulturno-umjetničko društvo “Liješće” iz Liješća na sebe preuzelo organizaciju Oktobarske smotre folklora. Možemo reći da je ovo preraslo u tradicionalnu manifestaciju koja se organizuje dugi niz godina od strane pomenutog KUD-a.

Ovoga puta, KUD “Liješće” je nadmašio samog sebe. Uspio je okupiti stariju generaciju igrača koja je Brođanima ostala u lijepom sjećanju kao jedna od najboljih koje su ikada nastupale na ovom području.

“Napokon smo dočekali. Iako se činilo da je svako od nas krenuo svojim životnim putem, a da je ponovno okupljanje nemoguce, ovaj put smo iznenadili sami sebe. Ponovo se okupila generacija koja je, zahvaljujući svojoj energiji i ljubavi prema kulturi i tradiciji, ostala upamćena kao bastion očuvanja našeg (nacionalnog) identiteta na ovom području. Zajedno sa novim generacijama i drugarima iz Broda, pokazaćemo da je tradicija i danas “u modi”. Tako će i ostati, jer kriza kulture proizvodi krizu sopstvene duše, bili mi toga svjesni ili ne”, s ponosom ističu iz KUD-a Liješće.

Oktobarska smotra folklora zakazana je za subotu, 9. oktobar u 20 časova u amfiteatru SŠC “Nikola Tesla” u Brodu.

“Pozivamo Vas da nam se pridružite u našem najvažnijem zadatku: očuvanju i promociji naše prošlosti što je ujedno osnovni preduslov za uspješnu budućnost. Dođite da zajedno probudimo uspavane emocije i da u tmurna i neizvjesna vremena unesemo boje, muziku, pokrete, osmjehe, ljubav i istinsku radost”, poručuju Liješćani.

D.M. 

Tagovi: