Policija provjerava navode o polnom nasilju oca nad kćerkom

Banjalučka policija provjerava navode prijave polnog nasilja oca nad kćerkom u Banjaluci u saradnji s nadležnim organom socijalnog staranja i pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, potvrđeno je "Nezavisnim" iz Policijske uprave Banjaluka.

- Policijski službenici će preduzeti neophodne mjere i radnje u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku RS, a uzimajući u obzir pozitivne međunarodne i domaće propise zbog zaštite djeteta nismo u mogućnosti iznosti detalje istrage - naveli su za "Nezavisne" iz ove policijske uprave.

Naime, u medijima je odjeknula informacija da je jedan Banjalučanin mjesecima silovao 14-godišnju kćerku, iskoristivši odsustvo supruge, koja je sa drugim djetetom bila u bolnici. Djevojčica se navodno o tome da već duže vrijeme ima seksualne odnose s ocem povjerila školskim drugaricama, koje su je ohrabrile da sve prijavi rukovodstvu škole, koje je zatim alarmiralo policiju.

Mediji su prenijeli i da nakon prijave policija nije pronašla oca u kući, jer je otišao u inostranstvo. Informacija da je otac zlostavljao maloljetnu kćerku izazvala je burne reakcije u javnosti, koja je šokirana ponašanjem oca.

Tagovi: