Đoković nakon velike borbe izborio finale

Novak Đoković se plasirao u finale Mastersa u Madridu. Savladao je Dominika Tima sa 2:0, po setovima 7:6, 7:6 nakon sjajnog meča.

Velika borba u prvom polufinalu Mastersa u Madridu. Već u trećem gemu prvog seta Dominik Tim je uspio da napravi brejk. Nekoliko neiznuđenih grešaka Đokovića donijeli su prednost Austrijancu.

Novak je uspio da vrati brejk u šestom gemu. Odlični forhend vineri su napravili problem Timu, koji je griješio. Austrijanac je opasno prijetio i u devetom gemu. Imao je dvije brejk šanse, ali je Đoković uspio da odličnim servisom dođe do gema i nakon toga se otišlo u taj brejk.

U njemu je Đoković dominirao. Dobio ga je sa 7:2 i osvojio prvi set.

U drugom setu Tim je bio puno agresivniji. Austrijanac je prijetio u drugom i četvrtom gemu kada nije uspio da iskoristi brejk lopt. Ipak sjajnim forhendima napravio je probleme Đokoviću u šestom gemu i iz trećeg pokušaja došao do vođstva 4:2. Ipak, nije ga dugo zadržao. Već u narednom gemu Đoković igrao odlično. Sjajan ritern i vineri su donijeli ribrejk koji je Novak potvrdio.

Onda je srpski teniser dočekao svoju šansu. Dvije loše odluke Tima donijele su Đokoviću šansu za brejk koju je on odmah iskoristio i poveo 6:5. Novak je servirao za pobjedu ali je odigrao najlošiji gem u meču. Austrijanac je to iskoristio i izborio taj brejk i u drugom setu.

Đoković je poveo sa 2:0 u njemu al je Tim uspio davrati mini brejk i dođe do 3:2. Ipak na svoj servis Austrijanac pravi duplu servis greške i srpski teniser to koristi za plasman u finale jer je dobio taj brejk sa 7:4.

U drugom polufinalu sastaju se Stefanos Cicipas i Rafael Nadal.