Đoković protiv Del Potra u večernjim časovima

Organizatori Mastersa u Rimu objavili su raspored četvrtfinalnih mečeva, a prema njemu meč najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića i Huana Martina Del Potra biće posljednji duel dana i ne bi trebao početi prije 21 čas.

Zbog kiše u srijedu, igrači su bili primorani da mečeve drugog i trećeg kola odigraju u jednom danu. Od svih učesnika četvrtfinala može se reći da je to najteže palo Rodžeru Federeru, koji je u duelu sa Bornom Ćorićem spasavao meč lopte, ali ipak došao do pobjede.

Na teren će prvi izaći Diego Švarcman i Kei Nišikori. Pobjednik ovog meča biće naredni Novakov protivnika, ukoliko srpski as savlada Argentinca.

Potom slijedi španski duel između Nadala i Verdaska, a nakon njih na šljaku Rima će Federer i Cicipas. Pobjednici ovih mečeva činiće drugi polufinalni par. Ukoliko trijumfe ostvare Cicipas i Nadal, imaćemo reprizu polufinala Madrida od prije sedam dana, kada je Grk iznenadio “kralja šljake”.

Posljednji duel dana biće i prava poslastica za ljubitelje tenisa. Ljubilarni 20 duel dvojice tenisera. Omjer je ubjedljivo na strani Đokovića 15-4, ali ne treba zaboraviti da se Argentinac vraća iz povrede, te da je u sličnoj situaciji nanjeo Đokoviću jedan na najbolnijih poraza u karijeri, na Olimpijskim igrama u Riju u prvom kolu kada je bio bolji sa 7:6 i 7:6.

SrpskaCafe 

Tagovi: