Njemačka očitala lekciju Srbiji, najteži poraz mlade reprezentacije u istoriji

Njemačka je očitala fudbalsku lekciju Srbiji u drugom kolu Evropskog prvenstva za mlade i slavila ubjedljivo sa 6:1. Ovo je najteži poraz mlade reprezentacije u istoriji.

Ekipa Gorana Đorovića je pravila početničke greške koje je rival itekako znao da kazni. Njemačka je odigrala veoma agresivno, lako je osvajala loptu, a zatim brzo dolazila do šesnaesterca „orlića“, pa je golman Radunović bio na velikim mukama.

Neshvatljivo je koliko su grešaka napravili mladi reprezentativci Srbije. Posebno su podbacili igrači u veznom redu i odbrani koji nisu uspjevali da zaustave nalete protivnika.

U odbrani je vladala prava konfuzija. Vezni red Srbije je prelako gubio loptu, pa je u 16. minuti Rihter prošao Babića i lagano pogodio za vođstvo.

Lukić je katastrofalno pogriješio u 31. minuti. Na 30 metara se spetljao, izgubio loptu. Uslijedila je brza akcija Nijemaca koju je u gol pretvorio Valdšmit. Isti igrač je u finišu prvog dijela još jednom zatresao mrežu. Ponovo su vezisti Srbije izgubili loptu. U sjajnom naletu je Valdšmit prošao Babića, zatim i Bogosavca, i pogodio za 3:0.

Nijemci nisu popuštali ni u nastavku. Prvo je Daud pogodio u 69. minuti, da bi Valdšmit realizovao još jedan brz kontranapad za 5:0 u 80. minuti.

Srbija je do počasnog gola došla četiri minuta kasnije. Andrija Živković je bio siguran sa penala, koji je izborio Lazar Ranđelović. Konačnih 6:1 postavio je Majer u sudijskoj nadoknadi.

U posljednjem kolu Srbija igra protiv Danske.