Potpisan ugovor za nabavku sanitetskog vozila

Načelnik opštine Brod Ilija Jovičić potpisao je danas ugovor o isporuci sanitetskog vozila Domu Zdravlja Brod sa Aleksandrom Stijakovićem, marketing menadžerom firme „Marketauto“.

Načelnik Jovičić je  rekao da je ukupna vrijednost projekta 144.635,62 KM, od čega je 99.078,79 KM iznos iz Finansijskog mehanizma za finansiranje projekata integrisanog o održivog lokalnog razvoja u Republci Srpskoj , dok opština Brod projekat sufinansira sa 45.556,83 KM.

Jovičić je i ovaj put izrazio zadovoljstvo radom svojih saradnika iz Odsjeka za razvoj koji već četiri godine uspješno apliciraju na projekte koji se finansiraju sredstvima Finansijskog mehanizma za finansiranje projekata integrisanog i održivog lokalnog razvoja u RS 2018/2019, za čije funkcionisanje su sredstva obezbijedili Vlada Republike Srpske putem Ministarstva finansija i Vlada Švajcarske putem Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH.

Stijaković je objasnio da se radi o orginalnom ambulantnom vozilu koje je veoma dobro opremljeno svim potrebnim aparatima koji zadovoljavaju postavljene standarde, te istakao da je rok isporuke vozila 60 dana.

Projektom „Poboljšanje zdravstvene zaštite žena u opštini Brod“ nabavlja se ultrazvučni aparat i sanitetsko vozilo za potrebe JU „Dom Zdravlja“ Brod.