Niželigaši muku muče sa vremenskim neprilikama

Proljećni dio Područne lige Doboj trebao bi da počne za dvadesetak dana, ali igrači dva derventska Borca, iz Bosanskih Lužana i Osinje, još nisu zadužili kopačke.

Razlog leži u nepovoljnim vremenskim uslovima i nemogućnosti održavanja treninga i prijateljskih utakmica. Uprkos tome, oba kluba žele da se plasiraju u gornji dio tabele.

"Planiramo 2-3 pripremne utakmice, ako vremenski uslovi dopuste. Cilj nam je da se sa trenutne desete pozicije plasiramo u gornji dio tabele, iako smo tokom zimskog prelaznog roka ostali bez Kojića, novog igrača Ljubića", kaže Slaven Ćorić iz osinjskog kluba.

Visoke ambicije u svojoj debitantskoj sezoni imaju i u Bosanskim Lužanima, a uprkos vrlo dobrom osmoj mjestu nakon polovine takmičenja, ciljaju plasman među prvih pet od ukupno 14 ekipa Područne lige Doboj.

"U brodski Polet otišao je Žarić, dok je Dragišić angažman našao u Slavonskom Brodu. Ipak, očekujemo nekoliko pojačanja nakon rješavanja papirologije, a želja nam je da unaprijedimo i klupsku infrastrukturu", ističe sekretar kluba Vedran Plavšić.

Na otvaranju drugog dijela sezone Osinjani dočekuju Liješće, dok će u Lužanima dostovati drugoplasirani Hajduk.

(Derventa Cafe)

Tagovi: