Milica Radovanović ponovo najbolja sportistkinja

Brod je dobio najbolje, najuspešnije i najperspektivnije sportiste i sportske organizacije za 2017. godinu. Manifestacija proglašenja najboljih u sportu Broda održana je u amfiteatru srednjoškolskog centra ”Nikola Tesla”.

Najuspešnija u sportu Broda u prošloj godini bila je Milica Radovanović, član Kajak – kanu klub ”Premium”.

Sve što je učinila, sav napor, očekivanja i 33 medalje u 2017. godini donijeli su četrnaestogodišnjoj Milici visoko priznanje Broda. U minuloj godini ostvarila je izvanredne rezultate. Vrhunac forme ostvarila je na državnom prvenstvu u Jajcu, na kojem je osvojila 11 zlatnih i 1. srebrnu medalju i bila najuspešniji takmičar sa najviše osvojenih medalja. Pored bavljenja veslačkim sportom, aktivni je član Karate kluba ”Polet” i nosilac smeđeg pojasa. Najzačajniji uspeh u karateu u 2017. godini, je srebrna medalja na Prvenstvu Republike Srpske održanom u Višegradu.

"Ova nagrada mi je za rad i trud u prošloj godini. Ovo priznanje mi puno znači i predstavlja podstrek da nastavim vrijedno raditi i promovisati svoj klub, ali i opštinu Brod. Cilj u tekućoj godini je prisustvo na "Olimpijskim nadama" koje će okupiti persprektivne mlade sportiste iz celog svijeta", rekla je Milica Radovanović.

Ona je član Kajak-kanu kluba „Premium“’ od 2013. godine, a sa nepunih 10 godina osvojila je prve medalje u veslačkom sportu.

Sportski radnik godine je Mika Zečević, dugogodišnji fudbalski aktivista, a od nedavno i član Upravnog odbora fudbalskog kluba ”Polet 1926”, koji zahvaljujući velikim zalaganjem i podršci ovog sportskog radnika biljleži odlične rezultate.

Dugogodišnji je član kluba malog fudbala ”Brod”, u kojem se istakao doprinosom u nabavci potrebne opreme i rekvizita. Takođe, treba naglasiti i njegov volonterski rad pri uspešnom organizovanju ovogodišnjeg 39. tradicionalnog Ponoćnog turnira u malom fudbalu, na kojem je obavljao funkciju Komesara takmičenja. Za ispoljene aktivnosti, stvaralački doprinos u organizaciji i razvoju fudbalskog sporta Mika Zečević je zaslužio da ponese priznanje najboljeg sportskog radnika opštine Brod u 2017. godini.

"Iznenađen sam. Nisam očekivao ovo priznanje. Svi trebamo sportu i mladima pružiti mnogo više kako bi napredovali i imali uslove za rad jer oni to zaslužuju", rekao je Zečević.

Za najbolju sportsku organizacija ove lokalne zajednice u 2017. godini izabran je Karate klub ”Polet”.

Tokom svih ovih godina postojanja i rada Karate kluba ”Polet”, njegovi takmičari nastupali su na mnogim takmičenjima u RS i BiH, te međunarodnoj sceni i turnirima u Austriji, Njemačkoj, Italiji, Sloveniji, Mađarskoj, Hrvatskoj, Srbiji, a učestvovali su na svim zvaničnim Prvenstvima Republike Srpske i BiH, na kojim su Brođani u više navrata postali prvaci Republike Srpske i osvajali medalje.

Pored toga, karatisti ”Poleta” u sastavu reprezentacije RS nastupali su na Evropskim i Svetskim prvenstvima, gde su i postignuti najveći uspesi takmičara iz Broda a osvojili su dvije medalje na Svjetskim prvenstvima.

Pored takmičarskog dijela, klub se u proteklim godinama, pokazao i kao dobar domaćin i organizator Međunarodnog karate turnira ”Sava Open” koji se punih 16 godina održava u Brodu.

Najperspektivniji sportisti su Ena Pejčić članica kluba realnog aikidoa ”Brod”, Tina Tešanović iz Karate klub ”Polet” i najbolji Andrej Pivaš, član fudbalskog kluba ”Polet 1926”.

Priznanja sportskim radnicima koji su značajno doprineli razvoju sporta i sportskih potencijala u Brodu uručena su Radoslavu Miloševiću, Nebojši Ćeriću, Ranku Stanimiru, Goranu Garačiću, Goranu Kušljiću, Dušanu Miličiću i Tihomiru Šimleši.

Glas regije

Tagovi: