Kalesija: Letvom udarao bubnjara "Lapsus benda" zbog glasne muzike, pa preminuo od infarkta

Mumin Korajac (23), bubnjar “Lapsus benda” iz Kalesije lakše je povrijeđen u bizarnom incidentu nakon kojeg je usljed infarkta preminuo Seid Buljkić (60) jedan od napadača na mladića.

Osim Buljkića, Korajca je napao i B.H. (62).

– Dvojica šezdesetogodišnjaka su nasrnuli na mladića revoltirani glasnom muzikom iz automobila i navodnom brzom vožnjom kroz ulicu u kojoj je bilo djece. Nakon kraće svađe napali su Korajca udarajući ga letvama. Tokom napada Korajac je zadobio lakše tjelesne povrede, a nakon svega u lokalni Dom zdravlja primljen je B.S. koji je ubrzo preminuo od infarkta pa je slučaj poprimio i pažnju nadležnog tužilaštva – ispričao je izvor iz istrage.

U Novom Naselju u Tojšićima pored Kalesije u četvrtak u poslijepodnevnim časovima došlo je do tuče u kojoj su učestvovale tri osobe. U tuči su s jedne strane učestvovali B. H. (62) i B. S. (60), a s druge strane M. K. (23), naveli su iz MUP Kantona Tuzla.

– Nakon tuče, u lokalni Dom zdravlja javio se B. S. kojem se zakomplikovalo zdravstveno stanje usljed čega je i preminuo. Uviđaj na mjestu događaja su izvršili pripadnici PU Kalesija, a Kantonalno tužilaštvo preuzelo je slučaj i obdukcijom će biti utvrđen uzrok smrti – naveli su u policiji.

Prema nezvaničnim informacijama do kojih je došao “EuroBlic” B.S. je preminuo usljed infarkta u Domu zdravlja Kalesija.

– Motiv svađe, kao i okonosti napada biće utvrđeni nakon istrage kojom rukovodi nadležno tužilaštvo – naveo je izvor iz policije.

Menadžer grupe “Lapsus bend” Bojan Novokmet za “EuroBlic” je izjavio kako je takođe dobio informaciju da je B.S. preminuo prirodnom smrću.

– Istragom je utvrđeno da se radilo o prirodnoj smrti, odnosno infarktu. Žao nam je zbog čitavog događaja - kratko je izjavio Novokmet.

“EuroBlicu” je potvrđeno da je bubnjar “Lapsus benda” saslušan u policiji nakon svega, te da je odmah pušten.

Portparol Kantonalnog tužilaštva Tuzla Admir Arnautović izjavio da će tužilaštvo svoju odluku donijeti nakon što dobije izvještaj od Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Tuzla.

-Čekamo j policije i nalaz obdukcije nakon čega će nadležni tužilac doneti odluku o daljim aktivnostima- zaključio je Arnautović.

Bubnjar u šoku

Osobe bliske bubnjaru “Lapsus benda” Muminu Korajcu ispričale su da je mladić u šoku nakon svega što se dogodilo.

– Sve ga je ovo, a posebno smrt tog čovjeka potresla i nije mu svejedno, mada nije kriv – izjavio je bizak prijatelj bubnjara “Lapsus benda”.

Tagovi: