Uređenje balon sale u Liješću i objekta FK ''Radnički''

Načelnik opštine Brod Ilija Jovičić je sa direktorom preduzeća ''EHTA-R'' iz Dervete Dragoljubom Ćustićem je potpisao ugovore o izvođenju radova na postavljanju podne podloge u sportskoj dvorani pri JU OŠ ''Liješće'' i dovršenje svlačionica FK ''Radnički'' na Brodskom polju 2.

Vrijednost radova u sportskoj dvorani u Liješću iznosi 44.000 KM, a svlačionice fudbalskog 14.100 KM. Bespovratna finansisjka sredstva za ove namjene obezbjedila je Vlada Republike Srpske. 
Kako je pojasnio načelnik opštine Brod Ilija Jovičić, sportska dvorana u Liješću izgrađena je uz podršku Vlade Srpske, posredstvom Investiciono-razvojne Banke RS u saradnji sa Švajcarskom ambasadom i UNDP. U izgradnju dvorane investirano je 100.000 KM. Opština Brod je 2016. godine u ovom projektu učestvovala sa  50.000 KM. 
Načelnik opštine Ilija Jovičić je rekao da  sportska dvorana ima upotrebnu dozvolu, a na narednoj sjednici SO biće donijeta odluku o ustupanju sale na korištenje i gazdovanje Osnovnoj školi ''Liješće''. 
Prije dvije godine na objektu FK ''Radnički' postavljena je krovna konstrukcija a sada će biti uređena unutrašnjost: svlačionice, kancelarijski prostor, sanitarni čvorovi, tuševi i drugi sadržaji.
- Nastavljamo ulaganja u sportke sadržaje. Raspisan je tender za renoviranje krova na gradskom stadionu, što će omogućiti opremanje soba i drugih prostorija, a objekat biti zaštićen od prokišnjavanja. Uskoro će biti raspisan i tender za odabir izvođača radova za uređenje sportskog objekta u Zborištu. Na ovaj način u sportske objekte uključujući fasadu na dijelu Sportskog centra  biće uloženo oko 100.000 KM, - izjavio je načelnik Jovičić.