Postavljena podloga u balon sali za početak školske godine

U sportskoj dvorani u Liješću u toku je postavljanje odgovarajuće podne podloge namjenjene za sportske aktivnosti i biće spremna sa početkom školske godine.

Sportska dvorana ima upotrebnu dozvolu, a na sjednici SO održanoj 27. 7. donesena je odluka o ustupanju sale Osnovnoj  školi ''Liješće''.

- Kada radovi na postavljanju poda u dvorani budu završeni, objekat će biti u potpunosti funkcionalan, a učenici imati mnogo kvalitenije uslove za odvijanje nastavnog procesa i baljenje sportom, - rekao je načelnik opštine Brod Ilija Jovičić.  
 
Sportska dvorana u Liješću je izgrađena uz podršku Vlade Srpske, posredstvom Investiciono razvojne Banke RS u saradnji sa Švajcarskom ambasadom i UNDP. U  izgradnju dvorane invstirano je 100.000 KM. Učešće opštine Brod u ovom projektu je iznosilo 50.000 KM. 
 
Vrijednost trenutnih  radova na postavljanju odgovarajuće sportske podloge u novoj dvorani u Liješću iznosi 44.000 KM, a bespovratna sredstva za ove namjene takođe je obezbjedila Vlada Republike Srpske. 
 
- Nastavljamo ulaganja u sportke sadržaje. Raspisan je tender za renoviranje krova na gradskom stadionu, što će omogućiti opremanje soba i drugih prostorija, a objekat biti zaštićen od prokišnjavanja. Uskoro će biti raspisan i tender za odabir izvođača radova za uređenje sportskog objekta u Zborištu. Na ovaj način u sportske ovjekte uključujući fasadu na dijelu Sportskog centra biće uloženo oko 100.000 KM, - izjavio je načelnik Jovičić te dodao da se nastoje iznaći sredstva za uređenje odbojkaške dvorane u Sportskom centru, piše Opština Brod.