Dodjeljena mjesta u biračkim odborima

U Brodu 8. avusta u skupštinskoj sali održano je žrijebanje za dodjelu mjesta za popunu biračkih odbora u osnovnoj izbornoj jedinici 016B Brod.

Poziv za dodjelu mjesta za popunu biračkih odbora upućen je prethodno svim registrovanim političkim subjektima. Predstavnici političkih subjekata, tokom žrijebanja, nisu imali primjedbi na dodjelu pozicija u biračkim odborima.

S obzirom na nova pravila Centralne izborne komisije BiH (CIK), skrenuta je pažnja političkii subjektima da u biračke odbore predlože najkvalitetnije kandidate. Po novom pravilu CIK-a, nakon zatvaranja biračkih mjesta, u prebrojavanju glasova neće moći učestvovati zamjenici biračkih odbora kao do sada.

Na predstojećim opštim izborima u BiH 7. oktobra, u Brodu će se glasati na 25 redovnih biračkih mjesta. Za učešće na izborima, ovjerene su liste 58 političkih subjekata. Za pitanja i tehničku podršku, politički subjekti će moći da se obrate Opštinskoj izbornoj komisiji koja će od 1. 9. 2018. godine imati uvedena stalna dežurstva.

T.B.