Sokočani se sumnjiče za pomaganje u krađi automobila na području Doboja, Dervente, Modriče i Broda

Protiv lica S.S. (1988), J.K. (1993) i lica Đ.T. (1990), svi iz Sokoca, Policijska uprava Doboj juče je podnijela izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Doboj, jer postoji osnov sumnje da su počinili tešku krađu i krađu na području Doboja, Dervente, Modriče i Broda.

- Za prijavljena lica S.S., J.K. i Đ.T. postoji osnov sumnje da su u vremenskom periodu od 2012. godine, pa do sredine juna 2017. godine, nakon prethodnog međusobnog dogovora izvršila unaprijed obećano prikrivanje predmeta krivičnih djela, odnosno pomagala drugim licima prilikom otuđenja putničkih vozila na područu koje pokriva PU Doboj, na taj način što su kontinuirano vršila preuzimanje otuđenih vozila, sakrivala iste te prevozila na područje opštine Olovo, FBiH, gdje su vršila rastavljanje, prodavala dijelove te prikrivala neiskorištene dijelove istih - sopšteno je iz dobojske policije.

Navedena lica su identifikovali policijski službenici PU Doboj zajedno sa policijskim službenicima Uprave kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske, a u saradnji sa pripadnicima MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

Od ukupno šest otuđenih putničkih vozila marke „VW“, tri vozila su otuđena sa područja grada Doboja i po jedno vozilo sa područja opština Derventa, Modriča i Brod.

Tagovi: